Ny årbokredaktør på plass!

Per Ole Sollie og Svein Henrik Pedersen ønsket ikke å gå på en ny periode som årbokredaktører, etter at Årbok 2022 var ferdigstilt. Dermed måtte historielaget ut på redaktørjakt, og det er med stor glede vi kan meddele at vi går inni det nye året 2023 med ny redaktør på plass.

Den nye redaktøren for Årbok for Fosen, Hege Aannø Kraft, er 47 år gammel og godt bosatt i Botngård, men sier gjerne at hun er fra Ervika. Hun er gift med Karl Einar, og sammen har de 8 barn.

Hege har siden ungdomsskolen hatt interesse for historie generelt og lokalhistorie spesielt. I tillegg til allmennlærerutdanning har det

Hege Aannø Kraft med utsikt utover Bjugnfjorden

dermed, innimellom familieforøkelser, også blitt noen emner i historie og kulturminneforvaltning m.m. ved universitetet i Trondheim.

Hege er engasjert i styre og stell ved Bjugn Bygdatunlag Mølnargården og i Sør-Trøndelag Historielag. Nå gleder hun seg til å ta fatt på redaktørjobben med Årbok for Fosen 2023. Hun har allerede fått overlevert en liste med interessant artikkelstoff, som hun synes lover godt. Hun oppfordrer likevel til innsending av materiale, og at flere ønsker å dele historie både fra eldre og nyere tid. Mengde og mangfold er ypperlig.

Den nye redaktøren var til stede på årets siste styremøte i Fosen historielag like før jul. Styret er svært fornøyd med å få Hege med på laget, og ønsker henne hjertelig velkommen.